Traineeship compliance/CDD analist

Voor diverse opdrachtgevers zoeken we junior Compliance/CDD analisten.

Wil jij voorkomen dat criminelen en terroristen hun gang kunnen gaan omdat ze gebruik van een bank kunnen maken?

Banken willen weten wie hun klanten zijn en wat ze willen en doen. Niet alleen om op die manier de beste service te kunnen bieden, maar ook omdat banken willen voorkomen dat de betaalsystemen worden gebruikt voor criminele activiteiten of voor het financieren van terrorisme. Op het moment dat er iets verdachts plaatsvindt, moet er geanalyseerd worden of dit inderdaad een verdachte betaling of een verdachte ontvangst is.

Dit gebeurd door gespecialiseerde analisten. Deze analisten gaan op basis van wat ze op de rekening zien gebeuren een analyse uitvoeren. Daarbij beantwoorden ze vragen als: Is deze betaling logisch? Is degene die geld stort of over maakt verdacht? Of is de ontvanger misschien verdacht? Waarvoor wordt eigenlijk betaald en willen we daar wel aan mee werken? Op basis van beperkte informatie probeert de analist een compleet beeld bij elkaar te speuren om zo te kunnen beoordelen of hier sprake is van criminele activiteiten of terrorisme.

Deze analisten controleren ook klanten om te kijken of we ze wel als klant willen hebben of willen houden. Als iemand bij de bank komt om klant te worden, analyseren zij de klant. Waarom wil de persoon of het bedrijf eigenlijk klant worden? Waar wil hij of zij de rekening voor gaan gebruiken? Is dat allemaal wel volgens de WWFT (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme)? Van deze wet moet je voldoende kennis hebben om dit te kunnen beoordelen.

Als een persoon of bedrijf al klant is kan de analist ook deze bestaande klant analyseren. De aanleiding daarvoor kan ook een geautomatiseerd signaal zijn. Maar ook op andere manieren, bijvoorbeeld wanneer iemand in het nieuws komt.

Als analist ben je dus de hele dag aan het speuren naar dingen die niet kloppen. Als je iets vindt is het belangrijk te ontdekken hoe erg dit is en in hoeverre de bank hiervoor is gebruikt. Je neemt een gezonde portie nieuwsgierigheid en analytisch vermogen mee. Bovendien ben je goed in het brengen van een boodschap en het overtuigen van mensen binnen en buiten je organisatie. Dus als jij houdt van speuren naar foute zaken en tot op de bodem wilt onderzoeken wat er gebeurd is, dan is dit een interessante baan voor jou!

Hoe ziet het traineeship eruit?

Voor je start op je eerste opdracht volg je na ons traineeship Instap Bancair ons traineeship Compliance/CDD, waarin je met praktijkworkshops getraind wordt in de wereld van Compliance, wat zijn banken verplicht en door wie en hoe moeten ze daar invulling aan geven. Wat zijn daarbij de belangrijkste spelers ( toezichthouders, politie, justitie, FIOD, FIU). Wat zijn de grootste Risico’s die banken lopen (met name witwassen en terrorisme financiering). Wat is KYC/CDD en hoe gaan financiële instellingen hiermee om. Van Ken uw Klant bij nieuwe klanten tot fraude, PEPS en witwassen bij bestaande klanten, Van analyseren van complexe structuren bij zakelijke klanten tot sanctielanden en nog veel meer.

Na je traineeship begin je bij opdrachtgevers als jr. analist. Wanneer je voldoende ervaring hebt opgedaan als analist, zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden.

  • Je kan je verder specialiseren op een bepaald gebied, bijvoorbeeld terrorisme financiering of Trust-structuren.
  • Maar je kunt je ook verbreden als Compliance Officer, een sparringpartner voor directie en management op het gebied van wetgeving.
  • Ook kan je het werk van anderen gaan beoordelen als kwaliteitsmedewerker of auditor.
  • Tenslotte is het ook mogelijk door te groeien naar een leidinggevende functie, bijvoorbeeld teamleider van een team analisten.

Wat vragen wij van je? 

  • Afgeronde HBO/ WO opleiding, bij voorkeur juridisch
  • Goede beheersing van Nederlandse taal in woord en gericht
  • Flexibiliteit & stressbestendigheid
  • Resultaatgericht & organiseren & monitoren
  • Initiëren van verbeteringen & accuratesse

Nieuwsgierig geworden?

Je kunt je HIER vrijblijvend aanmelden voor  één van onze traineeships:

Een mooie start van jouw loopbaan! Welke kans pak jij ?

Quick Scans Vakmanschap hypotheken workshop Young Banking Professional Workshop Coaching Gespreksvaardigheden Call Center Detachering NEN Gecertificeerd Training Talentontwikkeling Postenoverleg Opleiding CRKBO gecertificeerde Trainers en Coaches Specialist FEC Specialist CDD Medewerker klant contact center Kwaliteitsverbetertrajecten Sales On-the-job-Coaching Customer service Klantgericht Interim Management finance Financieel Adviseurs Kwaliteitsmedewerkers 9 + Klantbeleving Klantenservice Experts Risk & Compliance Telefoontraining Hospitality Workshop Adviesgesprekken Interim Banking Professional Customer support Interim Managers Customer service medewerker Zeeland