Workshop Vastlegging explain voor het intermediair

Op 2 oktober heeft trainer René Bartelen  2 workshops getraind voor 24 tussenpersonen die samenwerken met de Intermediairsdesk van de Rabobank Rijk van Nijmegen, Maas en Waal-Oost Betuwe en Arnhem en omstreken.

 In de workshop  lag de focus enerzijds op het kernachtig en juist vastleggen van het aanvraagformulier explain/afwijking. Anderzijds lag de focus op wanneer je als tussenpersoon mag afwijken van het acceptatiebeleid plusvoorwaarden voor het intermediair. De workshop werd door de tussenpersonen gemiddeld met een 9 beoordeeld.

 

Een aantal reacties van de deelnemers waren :

-ik heb beter inzicht gekregen in de regelgeving van de Rabobank en weet nu waar de kansen en mogelijkheden mbt explain en afwijkingen op advies zitten.

-ik ga het handige stappenplan uit de workshop gebruiken en toepassen.

-ik ga meer aandacht geven aan het kernachtig onderbouwen van mijn explainaanvraag. 

 

Hieronder de reactie van de acceptanten van de intermediairsdesk :

 

In de workshop worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Juiste vastlegging van het sjabloon explain/afwijking
  • Wanneer mag je afwijken van het acceptatiebeleid plusvoorwaarden voor intermediairs
  • Beoordelen en toepassen van de overige explainmogelijkheden, zoals hoger toets inkomen en hogere toegestane lasten.
  • Beoordelen en toepassen van bij afwijking moraliteit/BKR toets.
  • Goede voorbeelden van vastlegging
  • Beoordeling aanvraag door acceptant IMD/Rabobank Risk Rating/Risicofilters

Wilt u ook weten wat deze workshop voor u kan betekenen en welke extra kansen en mogelijkheden tot financieren uw tussenpersonen gaan herkennen en leren toe te toepassen ?

Wilt u tevens de kwaliteit en efficiency van uw explainaanvragen verhogen en deze juist en kernachtig onderbouwd aangeboden krijgen ? Neem dan contact op met René Bartelen op r.bartelen@finamic.nl of 06-14649775 

 

René Bartelen | 17/10/2018 19:44

Actueel
Workshop Vakmanschap hypotheken Training Postenoverleg Opleiding Workshop Vastlegging Explain voor het intermediair Kwaliteitsverbetertrajecten Workshop vastlegging Explain voor financieel adviseurs Coaching Workshop Beoordeling en Vastlegging Explain voor acceptanten Talentontwikkeling